GLAS

Det nedärvda DNA:t i GLAS musik är
”synth-pop”. Där båda ingredienserna bildar fundamenten i GLAS musik:
Synth: Det kalla och precisa, på ett FM syntetiskt vis; det varma och omfamnande i en snedstämd oscillator, får GLAS att må bra. Pop: Det enkla och lättillgängliga, där nästa takt och ton skall vara självklar när den avslöjas.
Där det finns något i varje låt som förhoppningsvis fäster i temporalloben, lika enkelt som en kardborre på ett björn-arsle.GLAS bildades 2016 av Christian Bayard och Peter Johansson. Under en förfest googlades det frenetiskt för att hitta, och spisa, nyproducerad synthpop på svenska. Frustrationen växte vid insikten att (med några få briljanta undantag) det faktiskt var relativt tunnsått.

GLAS vill med detta ta tillfället i akt att tacka alla som inte gjorde synthpop på svenska. Annars hade GLAS aldrig funnits.

Via idogt sökande (och framgångsrik koppleriverksamhet, tack!) korsade Helena Wigeborn ett år senare GLAS-embryots väg. Med Henne lades sista byggstenen på plats.

GLAS medlemmar befinner sig geografiskt spridda, så vår ”replokal” är ”molnet” snarare än en väl inrökt källarlokal. Den kreativa processen baseras på filer som skickas, omarbetas på kammaren, och skickas vidare.

[soundcloud id=’442055595′ height=’false’]